COVID-19 over (zelf)discipline, motivatie en focus

COVID-19: over (zelf)discipline, motivatie en focus

Je moet voorbereid zijn op het bekende en klaar voor het onbekende. Hoe blijf je de (zelf)discipline, motivatie en focus vasthouden op de lange termijn? Juist nu we onszelf thuis bezig moeten houden vanwege de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19).

Belangrijk is ritme houden, genoeg slapen, gezond eten, duurzaam trainen om niet gevoelig te zijn voor blessures. Mentaal ‘hard’ zijn en trainen om dit te blijven. Krav Maga zelfverdediging in combinatie met intensieve lichaamsbeweging bouwt karakter, zelfvertrouwen en mentale kracht. Deze kwaliteiten maken je een sterk persoon. Kwaliteiten die je nodig hebt in omstandigheden van chaos en stress.

Mensen trainen meestal met een instructeur, personal trainer of coach om deze kwaliteiten eigen te maken. Het vraagt thuis of op je werk veel zelfdiscipline om je doel te behalen. Je verliest al snel de focus. Versnelde routes naar resultaat of succes zijn er niet. Motivatie is hierin een (onzekere) variabele factor. Verwacht niet je doel te behalen door op motivatie te vertrouwen. Soms is er geen motivatie. Blijf niet uitstellen en wachten op het juiste moment. Jij moet het doen, volhouden, afwerken. Discipline. Elke dag opnieuw, ook in het weekend. Kijk wat je kan doen binnen je eigen fysieke en mentale mogelijkheden.

Focus op de lange termijn en start met haalbare (kleine) doelen waarmee je het hoofddoel bereikt. Schrijf het op, hang het aan de muur (taken of trainingsschema). Stel een eigen workout samen. Maak een plan. Leg je sportkleding alvast klaar. Vraag jezelf elke dag, wat heb ik gedaan om beter te worden, welke vooruitgang heb ik geboekt? Is het genoeg? Het kan altijd beter.

Het blijft privé en zakelijk continu aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Nu in deze COVID-19 crisis periode wordt er een extra beroep gedaan op je persoonlijk leiderschap. Help en ondersteun elkaar. Het gaat eenvoudiger met een lach. Blijf scherp, gedreven, alert en positief! Jij moet het doen.

Self Defense Academy® heeft ruim 25 jaar verschillende budo ervaring waaronder Krav Maga sinds 2005. Uitgebreide kennis en ervaring met instructie aan jeugd, volwassenen en uniformberoepen waaronder handhaving, hulpdiensten, beveiliging, politie, justitie en defensie medewerkers.