Investeren in jezelf is niet vrijblijvend

Investeren in jezelf is niet vrijblijvend

Krav Maga is meer dan alleen een verdedigingssysteem; het is een leefwijze, manier van handelen tijdens dagelijkse leven. Kenmerken zijn discipline, eer, moed, integriteit, verantwoordelijkheid en leiderschap. Wij voorzien onze leden van deze ‘extreem’ effectieve training en coaching.

Je moet voorbereid zijn op het bekende en klaar voor het onbekende. Duurzaam trainen en niet gevoelig zijn voor blessures. Mentaal ‘hard’ zijn en trainen om dit te blijven. Intensieve lichaamsbeweging bouwt karakter, zelfvertrouwen en mentale kracht. Deze kwaliteiten maken je een sterk persoon. Kwaliteiten die je nodig hebt in omstandigheden van chaos en stress.

Veel factoren testen je toewijding als je wat wilt bereiken. Je lidmaatschap heeft een doel. Na verloop van tijd verdwijnt het doel. Je komt vaak in routine terecht. Niet genoeg uitdaging (comfortzone), tegenslagen (blessure, verkoudheid). Een ‘intensieve’ baan. In het slechtste geval een burn-out. Het is daarnaast belangrijk tijd te besteden met gezin of familie. Je zegt vaak onbewust tegen jezelf ik heb geen tijd om te trainen.

Blijven uitstellen, routinematig handelen of niet komen trainen demotiveert. Je ziet weinig resultaat, de situatie blijft hetzelfde. Het vraagt veel discipline om jezelf gemotiveerd te houden. Ook investeren als iets tijdelijk niet lukt. Niemand doet het voor jou. Initiatief blijven nemen vraagt doorzettingsvermogen. Opgeven is geen optie.

Bekijk tijdens het proces het resultaat, hoe je bezig bent en of je doel(en) moet bijstellen. Frustratie door ‘fouten’ gaan je zeker van je doel afhouden. Door Krav Maga te trainen zoek je mensen op met dezelfde mindset. Met elkaar positief gefocust op het uiteindelijke doel. Richt je op de grote lijnen en blijf niet vastzitten in de details.

Maak elke situatie jouw verantwoordelijkheid. Ook al ligt de oorzaak ergens anders. Hierdoor heb je zelf invloed op wat je bereikt. Maak een plan en voer dat uit. Op de korte en lange termijn. Met jouw doorzettingsvermogen zal uiteindelijk resultaat worden bereikt.

Het hebben van de juiste mindset is een belangrijke persoonlijke eigenschap. Wij leren je naast zelfverdediging ook deze juiste mentaliteit. Het zelfvertrouwen groeit en persoonlijk leiderschap of functioneren binnen een team gaat hierdoor verbeteren.

Belangrijk is dat jij prioriteit stelt aan jouw training. Op tijd aanwezig zijn, in juiste tenue. Inzet en betrokkenheid tonen bij de groepslessen, privétraining en naar andere leden. Niet iedereen zal uiteindelijk geschikt zijn om lid te worden.

Investeren in jezelf met Krav Maga is niet vrijblijvend. Wij verwachten loyaliteit, een goede houding. De bereidheid om jezelf te verbeteren en anderen te helpen.

 

Zelf ervaren wat Krav Maga is? Je hebt de mogelijkheid voor een gratis kennismaking op een van de locaties van Self Defense Academy®.

 

Instructeurs van Self Defense Academy® hebben ruim 20 jaar verschillende budo ervaring waaronder Krav Maga (IKMF) sinds 2005. Uitgebreide kennis en ervaring met instructie aan jeugd, studenten, volwassenen en uniformberoepen waaronder hulpverlening, beveiliging, politie en defensie.