Krav Maga Expert level IKMF SDA

Krav Maga Expert 1 level

Op 9 november 2017 heeft Robert Stoter (33) in Israël zijn Krav Maga Expert 1 level behaald. Het vijf uur durende examen werd afgenomen door voorzitter Avi Moyal samen met hoofd van de examencommissie Tamir Gilad. De test werd succesvol afgerond op het hoofdkantoor van de International Krav Maga Federation (IKMF) nabij Tel Aviv in Israël.

Krav Maga is het officiële zelfverdedigingssysteem van defensie in Israël en talloze politie- en veiligheidsdiensten wereldwijd. De wijze van zelfverdediging is ontwikkeld door Imi Lichtenfeld. Het van oorsprong militaire systeem is aangepast voor kinderen, studenten, volwassenen en uniformberoepen waaronder hulpverlening, beveiliging, politie en defensie.

Verschillende onderdelen waaronder techniek, tactisch inzicht en vechtmentaliteit werden tijdens de test geëxamineerd. Verdedigingstechnieken tegen ongewenst vastpakken, verwurging, bedreiging en aanvallen met wapens zoals een mes, honkbalknuppel of vuurwapens. Vaak tegen één of meerdere aanvallers. De levels bij Krav Maga zijn Practitioner (P), Graduate (G) en Expert (E) met elk het niveau 1 tot 5.

Met het behalen van zijn Expert level behoort Robert met zijn leeftijd tot de weinige instructeurs op dit niveau. De zelfverdediging school Self Defense Academy geeft wekelijks groepslessen en privetraining op locaties in Assen, Emmen, Groningen en Meppel voor de regio Noord-Oost Nederland.

Zelf ervaren wat Krav Maga is? Regel nu jouw gratis kennismaking op een van de locaties van Self Defense Academy®.