Krav-Maga-Mindset-7-tips-SDA

Krav Maga Mindset: 7 tips

Mensen denken bij zelfverdediging vaak aan het verbale en fysieke aspect. Het is belangrijk jezelf te kunnen verweren tegen duwen, slaan of schoppen. In extreme situaties misschien verdediging tegen bedreiging of aanval met slag, steek- en of vuurwapens.

Krav Maga mindset. Alert blijven en je omgeving in de gaten houden is in feite nog belangrijker. Het zorgt ervoor dat je wellicht net niet in een situatie zoals hierboven beschreven terecht komt.

Tip 1
Luister naar je gevoel als je een situatie verdacht vindt. Laat die telefoon of portemonnee in je broek of jaszak zitten. Betaal/pin geen contant geld in het openbaar als je het niet vertrouwd. Zeker niet in de buurt van personen die misschien kwaad willen. Sowieso ook handig om te doen als de situatie niet verdacht is. Je blijft alerter op de omgeving. Niet alleen geconcentreerd op je telefoonscherm of te koop lopen met je geld/pinpas.

Tip 2
Tijdens het uitgaan is het verstandiger niet tot sluitingstijd te blijven rondhangen. Vertrek een uurtje eerder. Zo ontloop je in ieder geval de drukte in het café, bij de taxistandplaats, garderobe of kassa. Dit zijn situaties waarin vaak de eerste woordenwisseling of vechtpartijen (onder invloed van alcohol of drugs) ontstaan.

Tip 3
Beroving voorkomen door zodra je in de auto stapt de deuren op slot te doen. De meeste nieuwe voertuigen gaan daarnaast automatisch centraal op vergrendeling bij een snelheid boven de 15km per uur. Dit kan je in laten stellen bij de autodealer (hijack optie). Bij file of de verkeerslichten kan niemand je auto in komen als je tijdelijk stil moet staan.

Tip 4
Neem wanneer mogelijk dagelijks verschillende routes als woon/werk verkeer. Hierdoor blijf je zelf alert rijden en bouw je geen routine op. Het maakt het daarnaast lastiger om een patroon te herkennen voor eventuele overvallers en iets te plannen.

Tip 5
Niet uitstappen of direct rechtstreeks naar huis rijden als je gevolgd wordt na een verkeersruzie. Neem als alternatief een (drukke) locatie en neem al rijdend contact op met de politie. Je auto vergrendeld houden komt hier ook zeker van pas.

Tip 6
Zorg voor een aparte privé betaalrekening met pinpas die je kan gebruiken tijdens evenementen, vakanties of eventuele zakenreis. Zo beperk je de schade bij het afstaan van je pinpas tijdens beroving of diefstal. Laat je maandsalaris niet op je lopende rekening staan.

Tip 7
Weet de vluchtroutes als je in de menigte verblijft. Zorg dat je snel kan wegkomen. Check nooduitgangen. Breng politie, beveiligers of bedrijfsleider direct op de hoogte bij problemen of vervelende personen. Verlaat de omgeving (met elkaar) zo snel mogelijk voor het verder escaleert.

Krav Maga is mindset, an attidude!

Je hoeft natuurlijk niet paranoïde over straat te gaan. Bewuste keuzes maken om de risico’s te beperken. Wanneer je er een gewoonte van maakt, handel je onbewust op deze manier. Het sluit niet uit dat er ooit iets fout kan gaan of je dat je in een vervelende situatie terecht kan komen.

Alle scenario’s waarin het fout kan gaan, trainen wij met Krav Maga. Vooral het fysieke aspect en het creëren van de juiste denkwijze (Krav Maga mindset) en blijven handelen. Het is meer dan alleen je technieken trainen.

Mocht het uiteindelijk ooit tot een fysieke confrontatie komen en je meer zelfvertrouwen en grip op de situatie wilt hebben, dan is Krav Maga het systeem om jezelf en anderen te verdedigen. Interesse in meer tips en benieuwd of dit ook iets voor jou is? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking in Meppel, Emmen en Assen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie