Omega-3-capsules-visolie

Omega-3 capsules (visolie)

In onze voeding zitten twee soorten vetten; de verzadigde (=verkeerd) en de onverzadigde (=oké) vetten. De onverzadigde vetten zijn onder te verdelen in enkelvoudig en meervoudig onverzadigd. De meervoudig zijn weer uit te splitsen in omega 3 en 6. Er zijn verschillende soorten omega-3 vetzuren. De meest bruikbare vorm voor het menselijk lichaam is de visolie, bestaande uit EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur).

Wat doet het?
Aan visolie worden veel gezondheid bevorderende effecten toegeschreven. Het zou beschermen tegen hart- en vaatziekten en lijkt ook preventief te werken tegen dementie, depressies, gedragsproblemen (zoals ADHD) en diabetes. Onderzoeken wijzen bovendien uit dat visolie bij (vecht)sporters ook de lichaamssamenstelling kan verbeteren. Vetmassa neemt af en spiermassa neemt toe. De belangrijkste werking van visolie is dat het de wanden van bloedvaten en lichaamscellen soepel houdt. Hierdoor slippen bloedvaten minder snel dicht en kunnen lichaamscellen hun functie beter blijven uitoefenen.

Toepassing
Visolie is natuurlijk binnen te krijgen door het eten van vette vis (haring, zalm, makreel, forel). De aanbevolen hoeveelheid aan DHA en EPA is ongeveer 450mg per dag. Bij eenmaal per week vette vis kom je hier gemiddeld aan. Ben je echter geen liefhebber van vis of kom je vaak gewoon niet toe aan 1x per week vette vis? Dan zijn visoliecapsules een uitkomst. Een goede verhouding tussen de vetzuren is 12% DHA en 18% EPA. Over het algemeen zijn 2-3 capsules per dag voldoende, lees hiervoor altijd wel de bijsluiter.

Bekijk meer voedingssupplementen in de online winkel.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie