Vermoeidheid-oplossen-3-supplement-tips-SDA

Vermoeidheid oplossen: 3 tips

De wintermaanden en fysieke of mentale inspanning kunnen veel vragen van het lichaam tijdens Krav Maga of CORE Workout training. Gebrek aan zonlicht, onvoldoende slaap, verkoudheid- en griepvirussen en lage temperaturen doen een aanval op je weerstand. Vermoeidheid kan om de hoek komen kijken. Van die bank af komen en gaan sporten wordt dan extra moeilijk. Een aantal vitamines en mineralen zijn belangrijk om je in goede conditie te houden. De volgende supplement tips kunnen je, naast een goede basisvoeding en voldoende slaap, helpen met vermoeidheid oplossen.

Vitamine D
Vitamine D krijg je voornamelijk binnen door zonlicht. Als je zonder zonnebrandcrème en zonnebril in de zon zit, maak je tot wel 600 microgram per dag aan. Kom je in de zomer voldoende buiten dan bouw je hiermee een buffer op voor in de winter. Vitamine D komt ook voor in de voeding, bijvoorbeeld vette vis. Het wordt toegevoegd aan halvarine, margarine en bak & braadproducten. Toch zijn de hoeveelheden hierin niet genoeg om tekorten op te vangen. Vitamine D is vooral belangrijk voor stevige botten, maar het gaat ook spierzwakte tegen en helpt tegen depressies. Er zijn aanwijzingen dat vitamine D betrokken is bij de weerstand. Kom je weinig buiten of heb je een donkere huidskleur? Dan is 10-15mcgr extra vitamine D3 per dag aan te raden.

Zink
Aan het begin van een verkoudheid kan zink ervoor zorgen dat de symptomen beperkt blijven. Zink ondersteunt hiermee het immuunsysteem. Zink is ook belangrijk bij de opbouw van eiwitten in het lichaam en daarmee indirect belangrijk voor een gezonde spiermassa. Zink zit voornamelijk in vlees, kaas, noten, graanproducten en schaal- en schelpdieren. Voor vrouwen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ongeveer 7mg per dag, voor mannen 9mg.

Magnesium
Elk orgaan in ons lichaam heeft magnesium nodig, met name het hart, de spieren en de nieren. Daarnaast is magnesium betrokken bij de energiestofwisseling in het lichaam. Een tekort kan symptomen opleveren als vermoeidheid, futloosheid en spierkrampen. Per dag wordt er 250-350mg magnesium aangeraden. Dit zit in brood, melkproducten en vlees. Helaas komen tekorten steeds vaker voor. Door bewerking van het voedsel, daarnaast ook door verarming van de bodem. Een supplement kan dan uitkomst bieden. Goede vormen van magnesium zijn onder andere magnesiumcitraat, -bisglycinaat en -tauraat.

Heb jij last van vermoeidheid?
Self Defense Academy® kan je hierbij adviseren en extra ondersteunen met supplementen naast je dagelijkse basisvoeding. Het sportvoeding orthomoleculaire assortiment in onze online winkel bevat vitaminen, mineralen, aminozuren, darmproducten, essentiële vetzuren, multi-, antioxidant- en speciale formules.

Belangrijk: Ga altijd langs de huisarts als deze vermoeidheid oplossen tips niet werken. Vermoeidheid kan ook een andere oorzaak (aandoening) hebben.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie